Kisii, Kenia

Sinds 2015 is RDN betrokken bij de opleiding, en het onderwijs, van medici en verpleegkundigen in het provinciale ziekenhuis in Kisii, Kenia.

Het ziekenhuis, dat in een dicht bevolkt deel van het Zuidwesten van Kenia ligt, heeft de ambitie om voor de regio tot een volwaardig opleiding en verwijs instelling te groeien. Door de grote drukte hebben de 15 specialisten nu nauwelijks tijd voor opleiding en onderwijs taken. RDN is benaderd om bij deze taken te helpen, wat zeer goed past bij onze doelstelling: overdracht van kennis en kunde.

Na twee oriënterende bezoeken eind 2015 gaan er begin 2016 koppels specialisten voor enige weken om met name op het gebied van oncologische en spoedeisende zorg te helpen. Het is de bedoeling dat er in de loop van het jaar tien specialisten naar Kisii gaan.

Wij zoeken medisch specialisten, van alle soorten, dus ook ondersteunend, met of zonder voorafgaande ervaring in een 3e wereld situatie, die bereid zijn 3 tot 6 weken een rol als instructeur op zich te nemen. U hoeft geen Rotarian te zijn. Onervaren 3e wereld collegae gaan steeds samen met een ervarene.

U kunt zich aanmelden op de RDN site, dan zullen wij kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.
Verdere inlichtingen worden verschaft door de coordinatoren:

Klaas van Kralingen, longarts
Marten van Wijhe, anesthesioloog