Mpeketoni – Kenia, tandartsenproject

Projectleider: Arjun van der Dussen

Met ingang van 1 juli 2012 is het Dental project in Mpeketoni  noodgedwongen beëindigd. 

Hiermee komt na ruim 5 jaar een einde aan een in oorsprong zeer succesvol project. Begonnen in het wat afgelegen Baharini  is het uitgegroeid tot een ruime, zelfstandige Clinic in de hoofdplaats Mpeketoni. Een groot aantal tandartsen uit Nederland heeft er veel werk verzet. Met name het schoolproject wist veel kinderen te bereiken. Na de komst van een Coho kreeg ook de volwassenenzorg een impuls. De politieke onrust in de regio was er debet aan dat er vanaf oktober 2011 geen tandartsen meer konden worden uitgezonden.

Vervolgens  is de Coho met een deel van de inventaris vertrokken, en de lokale staf bleek niet in staat het project in afgeslankte vorm voort te zetten. Daarom bestond er geen andere keuze dan een einde aan dit project maken.

Rotary Doctors Nederland dankt alle tandartsen die in de afgelopen jaren geheel belangeloos in Mpeketoni gewerkt hebben. Met name Bert Slingenberg voor het mogelijk maken van de bouw van de clinic in Mpeketoni. Alle resterende apparatuur en materialen zijn veilig opgeborgen. Mochten de omstandigheden zich wijzigen behoort een herstart tot de mogelijkheden.