Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.
 
 
Waar medische voorzieningen tekort schieten
 
 

Nieuwsbrief februari

Dames en heren,

Hierbij sturen we u de nieuwste uitgave van onze nieuwsbrief.
Inmiddels is er een echte redactie samengesteld, waarbij Gijs vanuit het bestuur, samen met zijn echtgenote Erna en Jan van der Hoeve zich hebben aangeboden om deze nieuwsbrief periodiek te verzorgen.

Het verzamelen van onderwerpen en het redigeren van bijdragen om te komen tot een nieuwe uitgave vraagt best veel aandacht en we zijn daarom blij dat zij zich inzetten, met bijgaand resultaat als gevolg.

Mocht u suggesties hebben, dan horen we die graag van u, evenals suggesties voor toezending.
Ons archief over de eerste 20 jaar van RDN krijgt steeds meer vorm en inhoud, daarover berichten we u een volgende keer graag.

Voor nu veel leesgenoegen.
Namens het bestuur
Victor Sterk, secretaris

Kees de Korver over de plannen van de organisatie

Het blijven onzekere tijden en ook Rotary Doctors weet niet wat het komende jaar gaat brengen. Om duidelijkheid te scheppen naar de projecten ter plaatse en naar de kandidaat artsen die eventueel uitgezonden gaan worden hebben we besloten om het komende half jaar geen uitzendingen te doen. Geen makkelijk besluit, maar in lijn met wat andere NGO's doen. Onze hoop op nieuwe uitzendingen en projecten ligt nu op de tweede helft van dit jaar.

Lees verder>>

Introductie Geke Blok, communicatie en PR

Mijn naam is Geke Blok en ik ben in december 2020 toegetreden tot het bestuur van Rotary Doctors Nederland. Op de advertentie in het Rotary Magazine van oktober 2020 voor versterking van het bestuur op het gebied van communicatie en pr heb ik meteen gereageerd. Het doel van RDN heb ik altijd onderschreven. Het werk past goed bij het Rotary principe van ‘service above self’ en om expertise in te zetten voor anderen op een onbaatzuchtige manier. Gedurende mijn carrière heb ik veel met artsen te maken gehad en het is fijn om te merken dat mijn achtergrond in de psychologie, psychotherapie en onderwijskunde een goede aanvulling kan zijn op de ervaring die al bij RDN aanwezig is.

Lees verder>>

Hoe staat Kenia er nu voor?

Jarenlang heeft de huisartsensectie van RDN zich ingezet voor de Non Communicabel Diseases, met name hypertensie en diabetes. Naast een aantal andere redenen heeft de uitbraak van Covid-19 hier een einde aan gemaakt. Het is voor allen die meedenken over het voortbestaan van Rotary Doctors in Kenia, of in andere landen in Afrika, niet eenvoudig om de situatie daar te overzien. Twee aspecten van het dagelijks bestaan zijn in Kenia nu erg belangrijk: Covid-19 en het onderwijs.

RD Tandartsenzorg in Afrika

De laatste jaren zijn wij - de Rotary Doctors tandartsen en mondhygiënisten - actief in en rond Dembi Dolo, stad in Zuid West Ethiopië en verdelen onze aandacht over diverse activiteiten. Zo bouwen we aan contacten binnen de lokale samenleving. Dit betekent praten met schoolbesturen, autoriteiten, het management van de plaatselijke universiteit, het lokale ziekenhuisbestuur en de aanwezige beroepsgenoot.

Lees verder>>

Een uitstap van een Rotary Doctor naar Griekenland

In dit nieuwsbericht aandacht voor de ervaringen van Jaap Wolff, huisarts uit Neede, een van onze vaste Rotary Doctors. Jaap heeft – in afwachting van de voortzetting van onze projecten in Afrika – in het afgelopen jaar een ‘uitstapje’ gemaakt naar Griekenland.

Jaap is meerdere keren in Kenia geweest, zowel in Kilifi als in Kisii, waar hij werkte binnen de projecten van RD m.b.t. hypertensie en diabetes.

Lees verder>>