Rob de Vos stelt zich voor

Door: Rob de Vos, huisarts te Lochem

Sinds een aantal maanden ben ik via een collega van mij, Gijs van Dalfsen betrokken geraakt bij Rotary Doctors Nederland (RDN). Gijs is bestuurslid van RDN en voorzitter van de Projectgroep Huisartsen. Hij vroeg mij om mee te denken met de verdere ontwikkeling van RDN. Na een aantal bijeenkomsten is mijn enthousiasme gewekt. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu met deze projectgroep een module ontwikkel voor Diabetes Mellitus en Cardiovasculaire Ziektes.

Mijn naam is Rob de Vos, huisartsopleider en praktijkhouder in Lochem sinds 1998. Daarvoor heb ik als tropenarts acute noodhulp bij Artsen Zonder Grenzen (1985-1987, Soedan en Thailand) verleend en van 1990-1995 heb ik, uitgezonden door Memisa, in een ziekenhuis in Oeganda gewerkt.

De laatste jaren is mijn interessegebied Diabetes Mellitus. Zo ben ik onlangs de opleiding tot kaderhuisarts DM afgerond. Ik wil mijn kennis en ervaring op dit gebied inzetten in landen waar met name de chronische gezondheidszorg nog in ontwikkeling is, waaronder in Oeganda waar ik destijds heb gewerkt.

Ik sta helemaal achter de principes van de Rotary Club waar ik ook al weer ruim 20 jaar lid ben. Ik ben 65 jaar, getrouwd met Anneke en we hebben samen vier kinderen. Over twee jaar stop ik als  praktijkhouder.