Introductie Geke Blok, communicatie en PR

Mijn naam is Geke Blok en ik ben in december 2020 toegetreden tot het bestuur van Rotary Doctors Nederland. Op de advertentie in het Rotary Magazine van oktober 2020 voor versterking van het bestuur op het gebied van communicatie en pr heb ik meteen gereageerd. Het doel van RDN heb ik altijd onderschreven. Het werk past goed bij het Rotary principe van ‘service above self’ en om expertise in te zetten voor anderen op een onbaatzuchtige manier. Gedurende mijn carrière heb ik veel met artsen te maken gehad en het is fijn om te merken dat mijn achtergrond in de psychologie, psychotherapie en onderwijskunde een goede aanvulling kan zijn op de ervaring die al bij RDN aanwezig is.

Dokters leren dokteren

Het principe van ‘dokters leren dokteren’ is een missie die mij op het lijf is geschreven. Mijn Leitmotif in mijn professionele leven is altijd geweest om aan de ‘self-efficacy’ van anderen bij te dragen; duurzame overdracht van kennis en vaardigheden past daar uitstekend bij.

Door mijn universitaire werk, mijn promotieonderzoek en mijn werk in een algemeen ziekenhuis heb ik veel ervaring opgedaan met het opleiden van professionals uit de hele wereld op het gebied van gezondheidszorg en daardoor veel geleerd over verschillende culturen en religies en hoe we uiteindelijk veel meer op elkaar lijken dan dat we verschillen. Ook ben ik erg onder de indruk geraakt van de creativiteit van mensen uit landen waar geen of nauwelijks voorzieningen zijn om tóch basale gezondheidszorg te bieden.

Goud en zilversmid

In mijn werk als goud- en zilversmid creëer ik ook graag. Dit is een professionele hobby geworden.

Ik weet niet of dit ook in RDN-verband kan gebruiken, maar de principes van systematische werken, goed voorbereiden, goed basismateriaal, degelijk gereedschap, een flinke dosis doorzettingsvermogen als het even niet lukt en een zorgvuldige afwerking zijn ook van toepassing op het werk van RDN.

Het is geweldig dat artsen en tandartsen van of namens Rotary samen met lokale professionals voorzieningen kunnen realiseren die ook na het vertrek van deze Nederlandse vrijwilligers structureel bijdragen aan de gezondheid van de lokale mensen.